Arădeni nu vă faceți iluzii. Nu e Formula 1, ci huruitul tobelor fără catalizatoare

Data publicare: Marti, 04 Mai, 2021 Total: 3639 accesari

Arădeni nu vă faceți iluzii. Nu e Formula 1, ci huruitul tobelor fără catalizatoare

La Arad furtul de sezon este cel al catalizatoarelor. Poliția este asaltată zilnic de reclamații privind furtul catalizatoarelor de la mașinile locuitorilor din oraș.

Deși arădenii cred uneori că în oraș s-a dat startul la ceva competiție de raliuri datorită zgomotului asurzitor, de fapt nu este altceva decât huruitul tobelor de la care lipsesc catalizatoarele.

 

Catalizatorul este o piesă scumpă, aceasta fiind vânată în special pentru cantitățile mici de aur și platină din componența sa.

 

Cazuri de furturi de catalizatoare au fost semnalate și în satele și comunele din județ.

Arădenii disperați încep să se organizeze și să stea cu schimbul noaptea pe la ferestre pentru a-și păzi mașinile.

Pe facebook, arădenii au postat sute de comentarii referitor la acest subiect:

”Catalizatoarele le găsiți prin checheci ,ziua e plin de catalizatoare de vânzare în zona aia ,oare le cresc in pomi?”, scrie o arădeancă.

 

Alt arădean scrie: ”Fraților dacă mai ține mult pandemia vă treziți și fără mașini, văd că poliție nu mai avem pe ei îi interesează să le mărească salariile, nu că hoții își fac de cap.



 

”Ar trebui înființată Patrula Catalizatoarelor, care ar fi în directa subordine a Brigăzii Antipătrunjel”, spune alt arădean, în timp ce altul conchide” ne-au venit valorile acasă”.

 

,,Catalizatorul are rolul ca mașina să polueze cât mai puțin. Odată scos, mașina poluează mult mai mult”, spune un mecanic auto.  De asemenea, mecanicii auto precizează că furtul unui catalizator de pe autoturism poate dura în jur de  un minut. În cele mai multe cazuri, hoții au cunoștințe mecanice.


 
Foto principal:promotor