Iustin Cionca propus supleant în Comitetul Regiunilor Europene de la Bruxelles

Data publicare: Marti, 04 Mai, 2021 Total: 1182 accesari

Iustin Cionca propus supleant în Comitetul Regiunilor Europene de la Bruxelles

Guvernul României m-a propus ca supleant în Comitetul Regiunilor Europene, de la Bruxelles, pentru durata rămasă a mandatului actual, și anume până la 25 ianuarie 2025. Propunerea va fi validată în cadrul sesiunii plenare extraordinare a Comitetului European al Regiunilor, în perioada 5-7 mai.

 

Ca supleant în Comitetul Regiunilor Europene, voi avea acces la documentele de ședință și poate participa la dezbaterile de la Bruxelles. În această perioadă, ședințele s-au mutat online, din cauza pandemiei, astfel încât nu se generează costuri suplimentare pentru Consiliul Județean Arad.

 

Sesiunea plenară extraordinară va fi deschisă de alocuțiunea prim-ministrului Portugaliei, în numele președinției portugheze a Consiliului Uniunii Europene, și de alocuțiunea lui David Sassoli, președintele Parlamentului European.

 

Sunt programate dezbateri pe tema „Uniunea Egalității”, a redresării în sectorul turistic și hotelier, se supune dezbaterii regulamentul privind abordarea amenințărilor transfrontaliere la adresa sănătății și propunerea legislativă de modificare a mandatului Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor și se împărtășesc experiențe și lecții învățate de regiuni și orașe în timpul crizei cauzate de pandemia de COVID-19.