Elevii revin la școală din data de 5 mai, după noi scenarii în funcție de rata de infectare din localitate

Data publicare: Luni, 03 Mai, 2021 Total: 2154 accesari

Elevii revin la școală din data de 5 mai, după noi scenarii în funcție de rata de infectare din localitate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat că ”elevii vor reveni la şcoală în data de 5 mai. Toţi elevii cu excepţia din clasele terminale care vor reveni din 10 mai. Elevii de clasa a opta revin la şcoală pe 10 mai şi au cursuri până pe 11 iunie. O lună de cursuri, înainte de evaluarea naţională".

 

Reîntoarcerea în bănci, după sărbătorile de Paşte, se va face după noi reguli. Nu mai există pragurile de 1,5 şi 3 cazuri la mia de locuitori.

 

În 1731 de localităţi vor merge la şcoală toţi elevii, pentru că, în acest moment, mai puţin de o persoană din o mie este infectată. În alte 1450, unde este depăşit acest prag, vor sta acasă şi vor învăţa online doar copiii din clasele a cincea, a şasea, a şaptea dar şi elevii claselor a noua, a zecea şi a unsprezecea.

 

Elevii din clasele terminale din învățământul gimnazial și liceal, profesional și postliceal - clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a - se pot întoarce în efectiv complet, fizic, la școală, din 10 mai.

 

Cursurile vor fi exclusiv online în localităţile aflate în carantină. Normele de distanţare, triere şi purtarea obligatorie a măştii rămân obligatorii. La revenirea la şcoală nu va fi nevoie de testarea epidemiologică.

 

Vaccinarea tuturor profesorilor dintr-o şcoală ar putea aduce în bănci toţi elevii indiferent de scenariul în care va intra o localitate.

 

sursa:antena1