Chitaristul arădean Ghighi Iovin a murit în Vinerea Mare răpus de Covid

Data publicare: Vineri, 30 Aprilie, 2021 Total: 1769 accesari

Chitaristul arădean Ghighi Iovin a murit în Vinerea Mare răpus de Covid

La doar 66 de ani chitaristul arădean Ghighi Iovin, fost membru al trupelor Carusel și Progresiv TM s-a stins lovit de Covid.

 

Lumea muzicii din partea de vest a țării are parte de o nouă veste neplăcută: a murit Gheorghe Iovin, fostul membru al trupelor Carusel și Progresiv TM.

 

Mentorul meu chitaristic, omul de la care am învățat la chitară și pe care l-am avut ca exemplu din copilărie a plecat dintre noi în Vinerea Mare, o zi tristă pentru toată creștinătatea…Este o pierdere grea, a fost un om bun, blând, credincios, un mare muzician, chitarist, orchestrator, om de studio, fost component al formațiilor Carusel și Progresiv Tm. Dumnezeu să îl odihneasca în pace și să nângîie familia îndurerată și prietenii…”, a postat Teo Boar, fost coleg de trupă, pe facebook.

 

Anul trecut, membrii formației arădene Pacifica, Vlady Cnejevici și Teo Boar au resuscitat o melodie din repertoriul formației Progresiv TM, „Vorba dulce din bătrâni“, alături de Ghighi N. Iovin.

 

După satisfacerea stagiului militar, Ghighi Iovin a făcut parte din trupa Carusel care a cântat pe Litoral și a imprimat și filmat prin studiourile radioului și televiziunii române, iar în toamna anului 1977 formația a început un turneu în țară.

 

După ce trupa Carusel s-a desființat, Ghighi N. Iovin a cântat câteva luni alături de formația Soul Band tocmai în Cehoslovacia și după întoarcerea în țară, artistul și-a anunțat colegii că nu mai vrea să cânte într-o formație de cover-uri, dorind să se înroleze într-un grup care să creeze compoziții proprii.

 

La întoarcerea în țară a fost unul dintre cei care au pus umărul la refacerea formației Progresiv TM.