Peste un million de români au cont în platforma de vaccinare dar fără să fi ajuns pe vreo listă de așteptare sau să se fi programat

Data publicare: Vineri, 30 Aprilie, 2021 Total: 826 accesari

Peste un million de români au cont în platforma de vaccinare dar fără să fi ajuns pe vreo listă de așteptare sau să se fi programat

Președintele Comitetului de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat, că peste un milion de oameni au cont în platforma de vaccinare, dar fără să fi ajuns pe vreo listă de așteptare sau să se fi programat. 

 

„Mai sunt un milion de persoane care un cont creat în platformă, dar care nu s-au înscris nici pe lista de așteptare și nu și-au făcut o programare”, a spus Gheorghiță. 

 

STS a precizat pentru Libertatea că cei mai mulți dintre acești oameni au fost adăugați de medici – 514.358, iar 182.528 au fost introduși de către angajatori. Ceilalți 439.134 de oameni s-au înscris cu CNP-ul direct în platforma de vaccinare.

 

Cea mai mică parte oamenii cu un cont activ, respectiv 26.535, sunt din categoria personalului medical.

 

Cei mai mulți, însă, sunt bolnavi cronic. Potrivit datelor transmise Libertatea, 404.584 de bolnavi cronic apar pe platforma națională de vaccinare fără programare la imunizare. Ca o comparație, numărul persoanelor cu boli cronice care s-au vaccinat, din ianuarie când s-a dat startul etapei a doua și până în prezent, se ridică la 638.881. Dintre aceștia, peste 392.000 au primit și a doua doză.

 

Numărul persoanelor vârstnice care au cont, dar nu sunt programate la imunizare, este și el ridicat. Mai exact, ajunge la 303.576, mai arată datele transmise de STS.  Iar până acum au fost imunizate 732.514 de persoane din această categorie, dintre care 526.723 au încheiat schema de vaccinare, adică au făcut și rapelul.

 

sursa:libertatea