Vreme mai caldă ca de obicei de 1 Mai și de Paște dar și cu instabilitate atmosferică ridicată

Data publicare: Vineri, 30 Aprilie, 2021 Total: 1054 accesari

Vreme mai caldă ca de obicei de 1 Mai și de Paște dar și cu instabilitate atmosferică ridicată

Vremea din weekend va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, însă gradul de instabilitate atmosferică se va menţine ridicat la nivelul întregii ţări, a declarat pentru AGERPRES, Oana Catrina, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

 

Chiar dacă în acest week-end de sărbătoare, temperaturile ce urmează a se înregistra se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice perioadei, vor fi și perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin accentuarea înnorărilor şi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

 

Astfel de manifestări îşi vor face apariţia sâmbătă, în special după orele amiezii în jumătatea de nord a ţării şi la munte, doar pe arii restrânse în rest iar în noaptea de sâmbătă spre duminică, local şi în partea de sud.

 

În ceea ce priveşte vremea de Paşte, Oana Catrina a afirmat că instabilitatea atmosferică se va semnala în nord-vestul, nordul şi parţial în centrul ţării, precum şi la munte şi doar pe suprafeţe mici, în rest. Foarte probabil, izolat, vor fi şi căderi de grindină şi, posibil, vijelii.

 

Ceea ce trebuie precizat este faptul că sâmbătă, în orele amiezii se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse în generale între 18 şi 28 de grade, cele mai coborâte valori urmând a se înregistra în zona Litoralului.

 

Minimele din noaptea de Înviere, la scara întregii ţări, vor fi cuprinse între 8 şi 18 grade, iar pe Litoral se va semnala ceaţă.

 

În prima zi de Paşte, în orele amiezii temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 20 de grade în zona Litoralului şi până în jurul a 30 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei.

 

În noaptea de duminică spre luni, minimele se vor încadra între 8 şi 17 grade la scara întregii ţări.

 

De asemenea, în a doua zi de Paşte, pe data de 3 mai, valorile de temperatură vor marca o scădere semnificativă faţă de zilele anterioare, astfel încât vremea va deveni răcoroasă în partea de vest, de centru şi de nord, dar se va menţine uşor mai caldă decât în mod normal în restul teritoriului.

 

Sursa:românia24.ro