Ajutor în valoare de 500 de milioane de euro pentru turism și HoReCa

Data publicare: Joi, 29 Aprilie, 2021 Total: 796 accesari

Ajutor în valoare de 500 de milioane de euro pentru turism și HoReCa

Schema de sprijin propusă de România pentru turism și HoReCa a fost aprobată de Comisia Europeană. „500 de milioane de euro pentru sprijinirea turismului și sectorului HoReCa din România! Comisia Europeană a aprobat poate cea mai importantă schemă de ajutor pentru aceste sectoare, o schemă menită să sprijine întreprinderile care își desfășoară activitatea în domeniul turismului, al cazării și al serviciilor alimentare, precum și agențiile de turism. Măsura a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar privind ajutoarele de stat”, a anunțat europarlamentarul arădean Gheorghe Falcă.

 

Acest sprijin public va acoperi până la 20% din pierderile de venituri pe care beneficiarul le-a înregistrat în perioada 1 ianuarie și 21 decembrie 2020, comparația fiind făcută cu perioada similară din 2019. „Trebuie subliniat că această măsură de sprijin este menită să acopere nevoile de lichidități ale beneficiarilor, asigurând astfel continuarea activităților”, a transmis europarlamentarul Gheorghe Falcă.

  

Schema propusă de țara noastră a fost apreciată de Comisia Europeană ca respectând cadrul temporar, astfel că „sprijinul nu va depăși 1,8 milioane euro/beneficiar, iar ajutor va fi acordat cel târziu la 31 decembrie 2021. Măsura este adecvată pentru a remedia problemele grave cu care se confruntă cei din cele două sectoare. Guvernul și Uniunea Europeană sprijină redresarea turismului și HoReCa.”