Preot arestat preventiv în Săptămâna Patimilor.El este acuzat de întreținere de relații sexuale cu un minor

Data publicare: Miercuri, 28 Aprilie, 2021 Total: 1332 accesari

Preot arestat preventiv în Săptămâna Patimilor.El este acuzat de întreținere de relații sexuale cu un minor

Potrivit adevarul.ro, preotul Ene Marin (64 de ani), slujitor la biserica Fotăcheşti din oraşul Videle - Episcopia Alexandriei şi Teleormanului, a fost prins în flagrant în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu un minor de 16 ani, într-o locuinţă din Sectorul 3 al Capitalei.

Judecătorii au decis ca preotul ortodox să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

Minorul, care i-ar putea fi nepot preotului, făcea parte dintr-un centru de plasament şi ar fi fost luat în mod frecvent de către acest bărbat şi ademenit cu bani, pentru a întreţine raporturi intime cu el, spun anchetatorii.

 

Numele preotului Marin Ene apare şi într-un caz de şantaj, pe care poliţiştii l-au instrumentat la începutul acestui an. Slujitorul Domnului a fost şantajat de mai mulţi tineri cu imagini compromiţătoare. În schimbul a 300.000 de lei, aceştia au promis că nu le vor face publice, pe internet.

 

Preotul Ene a fost filmat în aceste ipostaze pe litoral, unde a călătorit împreună cu unul dintre suspecţi. Preotul apărea dezbrăcat alături de mai multe persoane.

 

În perioada septembrie-decembrie 2020, suspecţii au primit de la preot 300.000 de lei pentru a nu publica acele imagini, doar că aceştia au continuat să ceară bani, iar Marin Ene a sesizat Poliţia.

 

Marin Ene este cunoscut în Teleorman şi împrejurimi ca un preot care poate vindeca anumite boli sau chiar prezice viitorul. De aceea, el era căutat de multă lume. Despre preot s-a scris că practica metoda „călcatului” peste credincioşi sau a cititului în Evanghelie.

 

Oamenii care apelau la „serviciile” preotului se întindeau pe jos, iar Marin Ene călca pur şi simplu peste ei. O metodă de vindecare, susţin credincioşii. De asemenea, preotul practica şi "deschiderea cărţii", o tehnică de ghicire a viitorului intezisă de Biserică.

 

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a precizat că preotul va fi caterisit.

 

sursa și foto:știripesurse