România a început demersurile pentru certificatul verde de vaccinare

Data publicare: Marti, 27 Aprilie, 2021 Total: 1082 accesari

România a început demersurile pentru certificatul verde de vaccinare

România a început demersurile pentru certificatul verde de vaccinare. Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu nu a oferit detalii, însă a precizat că nu este vorba despre un certificat care va fi folosit pe plan intern.

 

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu spune că este vorba despre un demers comun al mai multor instituții, precum Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, INSP și STS.

 

 „Este un demers comun al mai multor instituţii, este un demers european şi România a început de mai mult timp... e un proces de pregătire mai amplu, sunt chestiuni tehnice la care trebuie lucrat”, a spus Baciu.

 

„Deadline-ul e luat la nivel european, sunt discuţii cu toate statele membre”, a adăugat el.

Andrei Baciu şi Valeriu Gheorghiţă au confirmat că este vorba despre certificatul verde de vaccinare agreat la nivelul Uniunii Europene şi au spus că nu s-a discutat şi despre un certificat folosit pe plan intern.

Întrebat în cât timp trebuie să fie gata certificatul verde de vaccinare, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a precizat că este vorba despre luna iunie, acesta fiind deadline-ul dat la nivel european.

„Este într-adevăr la începutul lunii iunie, dar au fost câteva state care au solicitat şase săptămâni ca să poată armoniza sistemele pe care le au în momentul de faţă cu sistemul european”, a adăugat şi reprezentantul STS.