Românii riscă amenzi de 10.000 de lei dacă nu strâng fecalele animalelor de companie de pe plajă

Data publicare: Marti, 27 Aprilie, 2021 Total: 949 accesari

Românii riscă amenzi de 10.000 de lei dacă nu strâng fecalele animalelor de companie de pe plajă

Potrivit unui proiect legislativ înregistrat la Senat, toți cei care își vor aduce animalele de companie în sezon sau în extrasezon pe plajele turistice de la Marea Neagră vor trebui să respecte anumite reguli. Dacă nu le vor respecta aceștia vor primi amenzi de până la 10.000 lei.

 

Propunerea legislativă vrea să elimine interdicţia turiştilor de a-şi aduce animalele de companie pe litoral din OUG 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă, însă va impune o serie de reguli stricte, dar şi de amenzi usturătoare pentru nerespectarea acestora.

 

Dacă, în prezent, accesul animalelor pe plajă este interzis, iar proprietarii lor riscă o amendă cuprinsă între 10.000 şi 20.000 lei, iniţiatorii propunerii spun că, de fapt, turiştii nu sunt amendaţi pentru această contravenţie, iar, de cele mai multe ori, proprietarii nu strâng deşeurile produse de câini.

 

Printre regulile pe care le înaintează iniţiatorii propunerii se numără faptul ca accesul pe plajă a animalelor de companie să fie permis în afara sezonului estival, în timp ce, pe perioada sezonului turistic, va fi necesar acordul operatorilor plajelor în scop turistic pentru a face asta.

 

Indiferent de perioada din an, animalele de companie vor trebuie să fie ţinute în zgardă şi lesă sau ham. Persoanele care nu vor respecta această condiţie vor risca amenzi cuprinse între 100 şi 1.000 lei.

 

De asemenea, proprietarii sau însoţitorii animalelor de companie vor fi obligaţi să aibă asupra lor pungi de colectare a deşeurilor de animale şi să le folosească. Cei care nu vor colecta şi elimina deşeurile produse de animalele lor vor  putea primi o amendă cuprinsă între 1.000 şi 10.000 lei.

 

Aceste amenzi vor putea fi aplicate de agenţi ai Poliţiei Române şi ai Poliţiei Locale, precum şi de cei din Jandarmeria Română.

Propunerea legislativă nu se aplică momentan. Pentru a deveni lege, iar prevederile să se aplice, trebuie să fie adoptată de Parlament, să fie promulgată de preşedintele ţării şi să fie publicată în Monitorul Oficial, informează avocatnet.ro.

 

sursa:Bugetul.ro
foto:dreamstime.com