Ministrul Sorin Cîmpeanu nu vede cu ochi buni ideea evaluării profesorilor de către elevi

Data publicare: Luni, 26 Aprilie, 2021 Total: 920 accesari

Ministrul Sorin Cîmpeanu nu vede cu ochi buni ideea evaluării profesorilor de către elevi

Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, respinge ideea unor evaluări făcute de către elevprofesorilor lor, el afirmând că un cadru didactic poate fi evaluat profesional doar de către cineva care are cel puţin studiile sale. 

 

Sorin Cîmpeanu afirmă că susţine ideea unui feedback din partea elevilor. „Este un lucru pe care eu îl susţin, nu evaluarea profesorilor de către elevi, nu au cum”, afirmă Cîmpeanu.

 

Ministrul a precizat că vede „o mare problemă” în ceea ce priveşte părerea elevilor cu privire la notele puse de către profesori.

 

Cîmpeanu cataloghează drept „o iniţiativă foarte bună” ideea Consiliului Naţional al Elevilor de a crea o fişă cu întrebări pentru feedback cu privire la activitatea profesorilor de la clasă, subliniind că în Ministerul Educaţiei „se ocupă un secretar de stat”.

 

El a arătat că nu fişele privind feedback-ul concepute de reprezentanţii elevilor vor fi implementate în şcoli din anul şcolar viitor.

 

”Feedback din partea elevilor da, este un lucru bun, dar a nu se confunda cu evaluarea. Feedback-ul e feedback, evaluarea e evaluare. Pentru evaluare trebuie să ai cel puţin nivelul de competenţă al celui evaluat”, a adăugat ministrul.


sursa:știripesurse