Institutul Oncologic București fără citostatice de 11 zile

Data publicare: Joi, 22 Aprilie, 2021 Total: 872 accesari

Institutul Oncologic București fără citostatice de 11 zile

De 11 zile la Institutul Oncologic București lipsesc 16 medicamente citostatice și alte trei medicamente adjuvante. Acestea vor fi disponibile de săptămâna viitoare, a anunțat, azi, 22 aprilie, Ministerul Sănătății.

 

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a cerut, joi, conducerii Institutului Oncologic "Prof. dr. Alexandru Trestioreanu" București (IOB) și reprezentanților direcțiilor de specialitate din Ministerul Sănătății un raport privind situația aprovizionării cu medicamente citostatice necesare tratării bolnavilor de cancer.

 

Medicamentele lipsesc din cauza organizării defectuoase a procedurilor de achiziții centralizate pentru medicamentele utilizate frecvent, care au consumul cel mai mare și pentru care nu au fost încheiate acorduri-cadru, potrivit Ministerului Sănătății.

 

Astfel, "echipa de conducere IOB a luat deja măsuri pentru asigurarea tratamentului necesar pacienților și a informat Ministerul Sănătății că vineri a fost finalizată, în regim de urgență, o procedură de negociere pentru medicația lipsă, iar începând de săptămâna viitoare produsele vor fi disponibile", informează MS.

 

Ministerul Sănătății precizează că, în prezent, nu au fost alte situații de discontinuitate privind aprovizionarea cu medicamente oncologice în unitățile sanitare din țară.

Sursa:antena3