În urma anunțului EMA, Johnson&Johnson (J&J) va relua distribuirea vaccinului său pentru Covid-19 în Europa

Data publicare: Miercuri, 21 Aprilie, 2021 Total: 1426 accesari

În urma anunțului EMA, Johnson&Johnson (J&J) va relua distribuirea vaccinului său pentru Covid-19 în Europa

Johnson&Johnson (J&J) va relua distribuirea vaccinului său pentru Covid-19 în Europa, după anunţul Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) că beneficiile acestuia sunt mai mari decât riscul producerii unor cazuri foarte rare de formare a unor cheaguri de sânge, posibil fatale, transmite Reuters.

 

EMA a anunţat marţi, 20 aprilie, că este necesar ca Johnson&Johnson să avertizeze cu privire la formarea unor cheaguri de sânge în urma vaccinării cu vaccinul împotriva Covid-19 J&J.

Utilizarea vaccinului J&J a fost temporar oprită de autorităţile de reglementare americane, săptămâna trecută, după ce s-au raportat cheaguri rare de sânge la nivel cerebral, combinate cu un număr scăzut de trombocite la şase femei, ceea ce a determinat compania să întârzie lansarea sa în Europa. Până în prezent, aproape 8 milioane de oameni din Statele Unite au primit vaccinul J&J.

 

J&J a declarat că o nouă etichetă a ambalajului va include un avertisment cu privire la riscul efectului secundar rar şi instrucţiuni cu privire la modul de recunoaştere şi de tratare a acestuia.

 

Compania a declarat că va relua livrările către Uniunea Europeană, Norvegia şi Islanda şi că lucrează la reluarea studiilor clinice. Olanda a declarat că va folosi vaccinul începând de miercuri.

 

România are deja pe stoc 60.000 de doze de vaccin J&J, urmând ca în urma anunțului făcut de EMA, autoritățile sanitare să ia o decizie pricind administrarea vaccinului în țară.

sursa:știripesurse