Noi reguli de circulație pentru trotinetele electrice

Data publicare: Luni, 19 Aprilie, 2021 Total: 1218 accesari

Noi reguli de circulație pentru trotinetele electrice

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a pus în dezbatere un proiect de hotărâre prin care se dorește operaționalizarea ordonanței care reglementează circulația trotinetelor.

 

Conform proiectului, trotinetele electrice nu se vor mai putea deplasa pe trotuare și nici în afara localităților, dacă nu există piste speciale, ci doar pe drumurile publice unde viteza maximă permisă este de 50 km/oră.

 

Trotinetele electrice vor putea fi conduse numai în linie dreaptă pe drumurile publice, urmărind traseul acestora. Pentru schimbarea direcției de mers, conducătorii vor trebui să coboare de pe acestea și să se deplaseze pe lângă ele

 

Proiectul mai stabilește că, atunci când drumul public intersectează o pistă de biciclete și trotinete, șoferii care virează stânga sau dreapta trebuie să dea prioritate conducătorilor de astfel de vehicule.

 

De asemenea, cadrul general de circulație a trotinetelor electrice mai prevede că acestea pot fi conduse de cei care au cel puțin 14 ani. În plus tinerii care nu au împlinit încă vârsta de 16 ani sunt obligați să poarte cască de protecție.

 

Proiectul mai prevede că trotinetele vor putea fi utilizate și pe timp de noapte dar numai dacă sunt dotate cu mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizant-fluorescente (ochi de pisică).

 

Sursa:evz.ro