Blestemul drumului Arad- Șiria- Pâncota. Constructorul se joacă cu nervii șoferilor

Data publicare: Vineri, 16 Aprilie, 2021 Total: 2292 accesari

Blestemul drumului Arad- Șiria- Pâncota. Constructorul se joacă cu nervii șoferilor

Lumea zice că drumul este blestemat. De aproximativ 15 ani de când pe drumul dinspre Arad spre Pâncota se circulă vai și amar, după ce s-au încercat fel de fel de scheme de finanțare, când s-a văzut în sfârșit luminița de la capătul tunelului, ăl cu coarne și-a băgat din nou coada și totul s-a năruit din nou.

 

După ce în urmă cu vreo 4 ani, drumul blestemat, abia revenit Consiliului Județean de pe la nu știu ce minister de la București, a reușit să obțină o finanțare europeană pentru acesta. Imediat  s-a organizat licitația de rigoare câștigată de o anumită firmă...dar, aceasta a fost contestată de cei de la Sylc Con Trans, care după un proces lung au avut câștig de cauză și astfel li s-a acordat lor dreptul de a reabilita drumul.

 

Astfel după numai puțin de 1300 de zile, în vara anului trecut(2020) au început în sfârșit mult așteptatele lucrări. Oamenii s-au frecat la ochi, unora nu le venea să creadă dar da, lucrările au demarat. Se lucra de zor, într-un ritm infernal, dar din păcate cum s-a constata ulterior, prost. După ce s-a așternut fundația și primul strat de asfalt, acesta în scurt timp a cedat.

 

Reprezentanții Consiliului Județean au somat constructorul să refacă lucrarea prost executată pe cheltuiala proprie, dar acesta supărat, după ce și-a calculat c-ar pierde vreun milion de euro, și-a retras utilajele de pe traseu, iar acum drumul arată mai rău ca înainte.

 

Despre rezilierea contractului dintre Consiliul județean și Sylc Con Trans nu poate fi vorba pentru că datorită procedurilor lungi și greoaie se riscă pierderea fondurilor europene. Constructorul, știind aceasta recurge la un mic șantaj în relația cu județul, mai ales că acesta conform datelor stipulate în contract are la dispoziție trei ani pentru realizarea lucrării, ceea ce ar însemna pe la jumătatea anului 2023 în cel mai bun caz.

 

Singura speranță ar fi o împăcare între părți, împăcare ce ar duce la continuarea lucrărilor.Până atunci, șoferii care sunt nevoiți să circule pe această caricatură de drum, rămân cu înjurăturile în surdină și cu decontarea pagubelor produse propriilor mașini.