Persoanele vaccinate cu Pfizer vor avea probabil nevoie de a treia doză, iar apoi de o injecție în fiecare an

Data publicare: Vineri, 16 Aprilie, 2021 Total: 992 accesari

Persoanele vaccinate cu Pfizer vor avea probabil nevoie de a treia doză, iar apoi de o injecție în fiecare an

"O ipoteză plauzibilă este că persoanele cărora li s-a administrat vaccinul Pfizer probabil vor avea nevoie de a treia doză, între şase şi doisprezece luni, iar începând de acolo va exista o vaccinare din nou în fiecare an, dar toate acestea trebuie confirmate", a declarat CEO Pfizer, Albert Bourla, informează Agerpres.

 
"Şi, pe de altă parte, noile tulpini vor juca un rol cheie. Este extrem de important să reducem la maxim numărul persoanelor vulnerabile la virus", a adăugat Albert Bourla.


Alianţa Pfizer/BioNTech anunţase deja în februarie că studiază într-un studiu clinic efectele unei a treia doze de vaccin împotriva noilor tulpini.


Administrat în două doze, acest vaccin foloseşte la fel ca și produsul companiei Moderna tehnologia inovatoare a ARN-ului mesager, care nu a mai fost folosită până în prezent în viaţa reală.


În acest stadiu, aceste două vaccinuri sunt cele mai performante, cu o eficacitate de 95% pentru cel de la Pfizer/BioNTech şi 94,1% pentru Moderna împotriva COVID-19, potrivit studiilor clinice.

 

Sursa:știripesurse