Românii vor afla săptămâna viitoare dacă vaccinul Johnson&Johnson este sigur

Data publicare: Joi, 15 Aprilie, 2021 Total: 651 accesari

Românii vor afla săptămâna viitoare dacă vaccinul Johnson&Johnson este sigur

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) preconizează să se exprime săptămâna viitoare(19-25 aprilie) cu privire la siguranţa vaccinului împotriva covid-19 Janssen (Johnson & Johnson), a cărui utilizare a fost suspendată în Statele Unite şi Africa de Sud din cauza formării unor cheaguri de sânge la pacienţi vaccinaţi cu acest vaccin, relatează AFP, potrivit news.ro.

 

EMA anchetează cu privire la toate cazurile semnalate şi va decide dacă este necesară o acţiune de reglementare”, a anunţat agenţia.

 

Vaccinul Johnson & Johnson (J&J) este autorizat în Uniunea Eurpeană (UE) - sub numele Janssen -, însă nu a fost administrat încă pe teritoriul Uniunii.

 

”În timp ce examinarea este în curs, EMA este de părere că avantajele vaccinului (J&J) în prevenirea Covid-19 sunt mai importante decât riscurile efectelor secundare”, subliniază agenţia europeană de reglementare.

 

Reamintim că miercuri, 14 aprilie, au intrat în România 60.000 doze de vaccin Johnson&Johnson, care deocamdată au fost stocate la Institutul Cantacuzino din București.

 

Sursa:știripesurse.ro