60.000 de doze de vaccin de la Johnson&Johnson au sosit azi în România. Datorită controverselor, vaccinul nu va fi introdus deocamdată în campania de vaccinare

Data publicare: Miercuri, 14 Aprilie, 2021 Total: 596 accesari

60.000 de doze de vaccin de la Johnson&Johnson au sosit azi în România. Datorită controverselor, vaccinul nu va fi introdus deocamdată în campania de vaccinare

Azi, 14 aprilie,60.000 de doze de vaccin de la Johnson & Johnson au ajuns în România. Vaccinul a sosit pe cale terestră și va fi depozitat la Institutul Cantacuzino, până se va afla cu exactitate daca acest vaccin va fi introdus în campania de vaccinare din România.

"Imediat cum avem disponibile date de la Agenția Europeană a Medicamentului în această privință și România va decide dacă va demara sau nu utilizarea acestui tip de vaccin. E important de menționat că până în acest moment, în Europa nu a fost utilizat acest tip de ser anti-COVID", a explicat Valeriu Gheorghiță, pentru Antena 3.

Datele cu privire la utilizarea serului Johnson & Johnson, de la Agenția Europeană a Medicamentului, vor fi disponibile săptămâna aceasta.

Între timp SUA a întrerupt vaccinarea cu Johnson & Johnson.

Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente și centrele pentru Controlul Bolilor cer ca utilizarea vaccinului Johnson & Johnson să fie oprită temporar, după ce șase persoane din Statele Unite ale Americii au dezvoltat o tulburare rară de coagulare a sângelui, în aproximativ două săptămâni de la administrarea vaccinului.

Este vorba despre șase femei, cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani. Potrivit oficialilor, una dintre femei a murit, iar o alta a fost internată în spital în stare gravă.

sursa:antena3