Iustin Cionca cere intervenția Poliției pe drumurile județene noi

Data publicare: Luni, 12 Aprilie, 2021 Total: 920 accesari

Iustin Cionca cere intervenția Poliției pe drumurile județene noi

Președintele Consiliul Județean Arad, Iustin Cionca, a făcut astăzi un apel public la conducerea Poliției pentru intensificarea controalelor pe drumurile județene cu privire la respectarea tonajului maxim de către transportatori. Iustin Cionca susține că există situații frecvente în care camioane supraîncărcate care depășesc limita de tonaj distrug asfaltul proaspăt turnat. Chiar astăzi o astfel de sesizare a venit de pe șantierul drumului județean Pâncota-Târnova-Buteni, unde constructorul a și fotografiat un transport de piatră de la balastieră care trecea chiar pe lângă muncitorii ce turnau asfaltul.

"Cer încă o dată public poliției să intervină, să verifice și să sancționeze transportatorii care distrug intenționat drumurile județene, prin depășirea tonajului! Această situație nu mai poate continua, modernizăm cu bani mulți drumurile și în același timp vin alții și le distrug! Imaginea zilei vine de pe șantierul Pâncota-Târnova-Buteni, unde pe o bandă asfaltăm, pe cealaltă trece camionul cu pietre de la balastieră. Cer poliției să își facă datoria față de arădeni și nu doar aici, ci pe fiecare șantier din județ, unde asfaltul nici nu apucă să se prindă până când este distrus de camioane! Controalele Consiliului Județean nu sunt suficiente, este nevoie de o autoritate care să poată da sancțiuni mult mai drastice!" - a declarat Iustin Cionca.

Consiliul Județean Arad a început modernizarea în perioada 2016-2020 a aproximativ 450 km drumuri județene și are în proiect încă cel puțin 250 km modernizați în perioada 2020-2024. Intenția președintelui Consiliului Județean Arad este ca peste patru ani aprox. 60% din rețeaua de drumuri județene din Arad să fie modernizată. Investițiile se realizează în cea mai mare parte din fonduri europene.