În toamnă ar putea începe vaccinarea copiilor

Data publicare: Luni, 12 Aprilie, 2021 Total: 1315 accesari

În toamnă ar putea începe vaccinarea copiilor

Coordonatorul campaniei de vaccinare la nivel național, Valeriu Gheorghiță a declarat, duminică seara(11 aprilie), că în toamnă ar putea începe vaccinarea copiilor între 12-15 ani, împotriva COVID-19, după ce Pfizer a cerut autorizarea și pentru această categorie de vârstă.

„Am văzut că compania Pfizer a depus deja la FDA datele pentru a obţine autorizare şi indicaţie pentru grupa de vârstă 12 – 15 ani ceea ce înseamnă că într-un interval de circa două luni este foarte probabil să avem această autorizare şi de la FDA şi cu siguranţă şi de la Agenţia Europeană a Medicamentului aşa încât cred că din toamnă, din trimestrul al treilea, am putea să avem această indicaţie şi să şi facem acest tip de vaccinare”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, la Digi24.

Pfizer și BioNTech au depus, vineri, în SUA, o cerere de extindere a autorizării de urgență a vaccinării contra COVID, la adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Companiile au anunțat că vor să facă solicitarea și „altor autorități de reglementare din întreaga lume în următoarele zile”.