Imunitatea vaccinului românesc anti-Covid poate dura până la 17 ani, este concluzia cercetătorilor americani

Data publicare: Marti, 06 Aprilie, 2021 Total: 3033 accesari

Imunitatea vaccinului românesc anti-Covid poate dura până la 17 ani, este concluzia cercetătorilor americani

Concluzia unui studiu al cercetătorilor de la Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din Statele Unite este că activarea imunității celulare, pe care se bazează vaccinul românesc anti-Covid, este cea mai eficientă în lupta cu virusul. Acest tip de imunitate poate dura până la 17 ani, spune prof.dr.Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale.

Pentru prof.dr.Virgil Păunescu, care lucrează împreună cu cercetătorii români la vaccinul anti-Covid, acest lucru nu este decât o nouă confirmare a faptului că produsul la care lucrează este cel mai bun.

”Aproape toți specialiștii din România au contribuit la campania de denigrare a vaccinului românesc sau, în orice caz, nu au susținut în fața factorului politic, care nu avea de unde să știe cum este cu imunitatea celulară, cu T-urile.

La nivelul la care am ajuns noi, cu tehnologia de ultimă generație pe care o folosim, sunt doar doi-trei în lume. Dar nu înțelege nimeni, pentru că tehnologia este atât de avansată, încât nu ai cu cine să te consulți. Nu te sprijină nimeni și, pe deasupra, din invidie, vine și te înjură.

Și tehnologia pe bază de ARN este foarte nouă și nu se auzise de ea. Doar că vaccinurile pe bază de T-uri, care stimulează imunitatea celulară, sunt infinit mai bune decât cele pe care le-au făcut ei până acum. Iar tehnologia noastră mai are un avantaj, că pe piață mai sunt doi-trei care fac așa ceva, dar fac o chestie foarte complicată.

Noi puteam fi gata cu vaccinul, pentru că este simplu și elegant.”, a declarat prof.dr.Virgil Păunescu, cotidianului ”Național”.

Virgil Păunescu afirmă  că Banca Europeană de Investiții (BEI) este dispusă să finanțeze cu jumătate din sumă o fabrică din România care să producă vaccinul anti-Covid dezvoltat de Institutul Oncogen Timișoara. Din împrumuturile ce vor fi luate prin planul de reziliență, Guvernul României ar putea finanța cealaltă jumătate.

”I-am scris deja premierului Florin Cîțu, să-mi repartizeze un consilier pe probleme economice. BEI asigură consultație gratuită totală, de la finanțare până la punerea în funcțiune, dar trebuie să se ia hotărârea, pentru se pot face facilități de 5 milioane de doze de vaccinuri sau de 10 milioane de doze. Ceea ce prezentăm noi acum este un vaccin pe o platformă de vaccinare nouă, care poate fi aplicat în multe alte lucruri, nu numai în SARS-Cov-2, deci nu rămâi într-un singur produs”,a conchis profesorul.Virgil Păunescu.

Sursa și foto:cotidianul ”Național”