Undă verde în CLM pentru confiscarea vehiculelor folosite la transportul deşeurilor aruncate ilegal

Data publicare: Miercuri, 31 Martie, 2021 Total: 1412 accesari

Undă verde în CLM pentru confiscarea vehiculelor folosite la transportul deşeurilor aruncate ilegal

Consilierii municipali arădeni au votat în ședința ordinară de azi,31 martie,  aprobarea protocolului de colaborare între Primăria Municipiului Arad şi Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Arad.

 

Proiectul prevede ca  după aprobarea protocolului, Municipiul Arad, prin Poliţia Locală şi Garda de Mediu vor organiza acţiuni comune „pentru prevenirea și combaterea faptelor de încălcare a prevederilor legislației de protecție a mediului, a celei privind îmbunătățirea calității aerului și în domeniul managementului deșeurilor”.

 

O prevedere foarte importantă a protocolului va da posibilitatea Gărzii de Mediu să depoziteze mijloacele de transport folosite la transportul deşeurilor aruncate ilegal, acest lucru însemnând indirect că de acum înainte vehiculele vor putea fi confiscate.

 

 „În situația confiscării, de către Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Arad, în condițiile legii, a bunului (mijlocul de transport) folosit la săvârșirea, pe raza municipiului Arad, de contravenții în domeniul protecției mediului, Municipiul Arad pune la dispoziție Gărzii Naționale de Mediu, prin Comisariatul Județean Arad, cu titlu gratuit, imobilul situat în municipiul Arad, strada Dosoftei, FN, care va fi utilizat în comun cu Municipiul Arad, pentru depozitarea mijlocului de transport confiscat până la predarea efectivă organelor de valorificare”, se arată în protocol.

 

Primarul Călin Bibarţ a ţinut să precizeze că: „Urmează stabilirea unei proceduri interne între Poliţia Locală şi Garda de Mediu şi vom avea cadrul legal pentru confiscarea mijloacelor de transport folosite la transportul deşeurilor care sunt depozitate ilegal. Mergem până la confiscarea maşinilor.”