Elevii ar putea merge la școală în ultima lună a anului școlar în curs. La sfârșitul lui mai sau începutul lui iunie s-ar putea relua cursurile cu prezență fizică

Data publicare: Miercuri, 31 Martie, 2021 Total: 748 accesari

Elevii ar putea merge la școală în ultima lună a anului școlar în curs. La sfârșitul lui mai sau începutul lui iunie s-ar putea relua cursurile cu prezență fizică

Sorin Cîmpeanu a anunțat aseară(30 martie) că, la finalul lunii mai, începutul lunii iunie, s-ar putea relua cursurile cu prezență fizică în școli. Ministrul Educației a precizat însă că acest lucru va depinde de respectarea regulilor de protecţie, vaccinarea personalului din învăţământ, testarea cu teste noninvazive, dar și de scăderea numărului noilor infectări cu COVID-19.

Cîmpeanu a anunțat că, până în prezent, au fost vaccinați împotriva noului coronavirus 150.000 de angajați din învățământ.

 
”Regulile de protecţie respectate, vaccinarea, testarea şi trendul descendent vor da ocazia Ministerului Educaţiei să vină cu argumente pentru deschiderea tuturor şcolilor, nu după scenariile verde, galben, roşu, cu prezenţă fizică. Am avea şansa ca aceste zile în plus de vacanţă în aprilie să se transforme în zile de prezenţă fizică la sfârşit de mai, început de iunie. Ceea ce este un mare câştig. Este un imens câştig”, a spus ministrul la un post TV.

 

El a mai adăugat că este foarte posibil ca elevii să revină la şcoală în toată ţara după vacanță, dar ”pentru asta este nevoie de îndeplinirea a patru condiţii. Trei deja le avem. Le avem sau sunt în curs de a le avea, pentru că testarea este o promisiune.”

Cîmpeanu și-a exprimat convingerea că anul școlar în curs se va încheia ”mai bine” decât precedentul.

sursa:realitatea.net