Vești bune pentru români.Vaccinul Johnson&Johnson, în Europa din 19 aprilie

Data publicare: Marti, 30 Martie, 2021 Total: 1435 accesari

Vești bune pentru români.Vaccinul Johnson&Johnson, în Europa din 19 aprilie

Vaccinul împotriva COVID-19 al grupului american Johnson&Johnson va fi livrat în Europa începând cu 19 aprilie, implicit și în România, a anunţat luni societatea, relatează AFP.

 

Acest vaccin este al patrulea care a obţinut undă verde din partea Agenţiei europene pentru medicamente (EMA), după cele de la Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca. El este în prezent administrat doar în SUA şi Africa de Sud, dar a fost aprobat şi în Canada, scrie Agerpres.ro.

 

Pentru a putea creşte producţia şi a răspunde cererii, Johnson&Johnson a încheiat în ultimele luni mai multe acorduri cu laboratoare şi subcontractanţi din Europa, care vor răspunde atât de respectarea compoziţiei serului, cât şi de ambalarea sa în flacoane

 

UE, care a făcut o comandă de 200 de milioane de doze la laboratorul american (cu o opţiune pentru 200 de milioane de doze suplimentare), ar urma să primească în al doilea trimestru circa 55 de milioane de doze, a explicat la jumătatea lui martie Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene.

 

Acest vaccin este primul, dintre cele care au primit undă verde de la OMS, care nu necesită decât o singură injecţie în loc de două, prezentând şi avantajul de a putea fi stocat la temperatura frigiderului.