Cum va fi vremea în săptămâna 29 matie – 4 aprilie în vestul ţării

Data publicare: Luni, 29 Martie, 2021 Total: 1074 accesari

Cum va fi vremea în săptămâna 29 matie – 4 aprilie în vestul ţării

Crișana 

Meteorologii anunță că în Crișana temperaturile vor crește până la 15 grade Celsius pe 27 martie.

După data de 28 martie, vremea se va încălzi considerabil, temperaturile ajungând la 13…15 grade ziua şi situându-se între 1 şi 4 grade noaptea.

 

Până la sfârşitul săptămâni, deşi cu posibile oscilaţii de la o zi la alta, valorile termice se vor menţine apropiate de cele climatologic specifice perioadei (în medie regională maxime de 14…16 grade şi minime de 2…5 grade, posibil mai mici în dimineţile de 1 şi 2 aprilie).

 

Cea mai mare parte a perioadei de referinţă va fi caracterizată de un regim pluviometric deficitar, cu probabilitate mai mare pentru ploi locale şi temporare, în general slabe cantitativ, în jurul datei de 29 martie şi în ultimele zile.

 

Tansilvania 

După data de 28 martie, vremea va fi în încălzire semnificativă, astfel că până la sfârşitul săptămânii, deşi cu posibile oscilaţii de la o zi la alta, regimul termic va fi apropiat de cel normal acestei perioade din an; în medie, ziua vor fi valori de 10…15 grade, iar în cursul nopţilor -1…3 grade, posibil local mai mici în 1 şi 2 aprilie.

 

Precipitații slabe, predominant ninsori, se vor semnala la începutul intervalului în sudul şi estul regiunii, iar probabilitatea pentru precipitaţii va creşte din nou după data de 29 martie, anunţă ANM.