Aradul pus pe harta protestelor anti-restricţie de duminică seara de sutele de oameni care au mărşăluit pe străzile oraşului

Data publicare: Luni, 29 Martie, 2021 Total: 4735 accesari

Aradul pus pe harta protestelor anti-restricţie de duminică seara de sutele de oameni care au mărşăluit pe străzile oraşului

Ce a început duminică după amiaza pe platoul din faţa Primăriei, ca un protest care nu anunţa prea mulţi participant, s-a transformat spre miezul nopţii, şi după, într-o mişcare de luat în seamă atât de autorităţi cât şi de forţele de ordine.


În prima fază părea o mişcare care nu va aduna prea mulţi oameni, Facebook-ul însă şi-a arătat din nou “puterea”, iar oamenii au venit în faţa Primăriei Arad spre miezul nopţii, după intrarea în vigoare a noilor restricţii în număr destul de mare, câteva sute de arădeni (este greu de făcut o estimare a numărului exact), înarmaţi cu vuvuzele, steaguri şi pancarte, precum şi câteva zeci de maşini.


Protestatarii au pornit în marş pe străzile oraşului, însoţiţi de organele de ordine, pe Bd. Revoluţiei, Podgoria, Intim şi înapoi, însoţiţi de maşini.


Suntem de 1 an de zile în povestea pandemiei, iar restricţiile sub diferite forme durează tot de un an, iar populaţia începe să accepte tot mai greu aceste restricţii, cel puţin o parte din populaţie, deşi ne aflăm în valul al treilea cu un nou record de internări de pacienţi în secţiile ATI.


Duşmanul public numărul 1 al celor care au mărşăluit pe străzile oraşului până după ora 2, a fost Raed Arafat, şeful DSU, care anunţă de fiecare dată ce măsuri sunt impuse, ce restricţii se mai aplică şi unde, iar asta îl tranformă în “duşmanul libertăţilor”.


„Dacă vă pasă, ieșiți din casă!, Demisia, Libertate”  s-au auzit pe străzile Aradului până după ora 2 dimineaţa.

 

Proteste spontane anti-restricţii s-au înregistrat în mai multe oraşe din ţară, printre care Arad, Bucureşti, Timişoara, Galaţi, Sibiu, Brăila, Constanţa.  

 

Am încercat să redăm cât mai echidistant evenimentele din seara trecută, fără a face niciun fel de judecăţi de valoare pro sau contra, scopul fiind unul strict de informare.