Atenție părinți, azi începe înscrierea copiilor la clasa pregătitoare

Data publicare: Luni, 29 Martie, 2021 Total: 994 accesari

Atenție părinți, azi începe înscrierea copiilor la clasa pregătitoare

Înscrierea copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2021-2022 începe astăzi, 29 martie, părinţii urmând să depună sau să transmită cererile-tip de înscriere până în 28 aprilie.

 

Prima etapă de înscrieri va avea loc în perioada 10-20 mai, iar listele finale ale elevilor cuprinşi în clasa pregătitoare vor fi afişate în 4 iunie.

 

Reamintim că, părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până în 31 august 2021, inclusiv, au obligaţia de a-i înscrie în învăţământul primar în clasa pregătitoare. Înscrierea nu este condiţionată de frecventarea grupei mari a învăţământului preşcolar.

 

Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2021, inclusiv, pot să îşi înscrie copiii în clasa pregătitoare dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător. În situaţia acestor copii, care au frecventat grădiniţa, înscrierea în clasa pregătitoare se face la solicitarea scrisă a părinţilor, în baza recomandării eliberate de unitatea de învăţământ cu nivel preşcolar.

 

Cererile-tip de înscriere se completează şi se depun/trimit începând de luni,29 martie până în 28 aprilie. Cererile pot fi transmise online sau depuse la unitatea de învăţământ la care aceştia solicită înscrierea copiilor.