Firmele vor putea solicita până pe 30 septembrie 2021 eșalonarea datoriilor la stat

Data publicare: Vineri, 26 Martie, 2021 Total: 906 accesari

Firmele vor putea solicita până pe 30 septembrie 2021 eșalonarea datoriilor la stat

Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență propus de Ministerul Finanțelor și adoptat joi, 25 martie de guvern, firmele vor putea solicita până pe 30 septembrie 2021 eșalonarea simplificată a datoriilor la stat

 

În timp ce depunerea notificării privind intenția de restructurare a obligațiilor bugetare va putea fi făcută până la finalul lui septembrie, termenul de depunere pentru cererea de restructurare a fost stabilit pentru data de 31 ianuarie 2022 (în prezent, termenul este 31 martie 2021). 

 

De asemenea, guvernul a decis ca în cazul debitorilor care au notificat organul fiscal în perioada 2019-2021 și nu au depus cererea de restructurare să se stabilească un termen rezonabil de îndeplinire a condițiilor și depunere a planului de restructurare. În caz contrar, ar începe executarea silită pentru îndeplinirea condițiilor și depunerea planului de restructurare.

 

Scutirea de impozit pentru firmele din domeniul HoReCa pentru anul 2021 este prelungită pentru încă o perioadă de 90 de zile, calculată începând cu data de 1 aprilie 2021.

 

Alte măsuri ale aceleași ordonanțe de urgență vizează rambursarea TVA, anularea unor obligații accesorii, prelungirea eșalonării simplificate și reglementări fiscale referitoare la educația timpurie sau măsuri privind cazierul fiscal. 

 

Proiectul adoptat urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.