Continuă lucrările la reţeaua de apă din Vlaicu. Trafic îngreunat pe strada Meșterul Manole

Data publicare: Vineri, 26 Martie, 2021 Total: 730 accesari

Continuă lucrările la reţeaua de apă din Vlaicu. Trafic îngreunat pe strada Meșterul Manole

Începând cu ziua de ieri, în cadrul contractului CL1 Reabilitare reţele apă în Municipiul Arad, se execută lucrări la reţeaua de apă potabilă DN500 pe strada Meşterul Manole, tronson cuprins între strada Calea Aurel Vlaicu şi intersecţia cu strada Corbului.

În urma şedinţei din data de 22.03.2021, Comisia de Sistematizare a Circulaţiei a avizat favorabil solicitarea Antreprenorului de a executa lucrări prin săpătură deschisă în perioada 23.03.- 30.04.2021.

Programul de lucru se va derula după cum urmează :

-      de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 18:00, cu restricţionarea accesului pe o bandă a sensului de mers, cu devierea traficului rutier semnalizată corespunzător, pe o lungime de aproximativ 30-50 m, pe tronsoane succesive până la capătul tronsonului, redând traficului zonele deja reabilitate, şi

-      în zilele de sâmbătă şi duminică, interval orar 18:00 – 08.00, cu restricţionarea accesului pe o bandă a sensului de mers, cu devierea traficului rutier semnalizată corespunzător, pe o lungime de aproximativ 10 m.

Antreprenorul lucră cu două echipe în paralel, fără a afecta, în primă fază, intersecțiile de drumuri şi nici căile de acces al societăţilor comerciale din zona.

Reamintim că acest contract de lucrări este cel de-al patrulea semnat în cadrul proiectului major, la o valoare de 20.106.492,23 LEI şi prevede lucrări de reabilitare a 7,5 km de artere apă potabilă pe următoarele străzi: Corbului, Calea Aurel Vlaicu, Făt-Frumos, I.C. Brătianu, Mărţişor, Meşterul Manole, Războieni, Milcov, Bvd. Revoluţiei, Calea Iuliu Maniu şi Calea Radnei.

Contractul de lucrări CL1 Reabilitare reţele apă în Municipiul Arad face parte din Proiectul Fazarea proiectului Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad” cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020.