Noile restricţii: La Arad nu mai circulam după ora 20.00 în weekend iar magazinele închise de la de la ora 18:00. În schimb, Paștele va putea fi sărbătorit cum se cuvine

Data publicare: Joi, 25 Martie, 2021 Total: 15504 accesari

Noile restricţii: La Arad nu mai circulam după ora 20.00 în weekend iar magazinele închise de la de la ora 18:00. În schimb, Paștele va putea fi sărbătorit cum se cuvine

Guvernul României hotărește în aceste momente măsuri de prevenire și combatere a virusului COVID- 19.

 

Astfel că, localităţile care înregistrează o incidența de peste 4 la mia de locuitori a cazurilor de infectare cu coronavirus, restricţiile de circulaţie în zilele de sfârșit de săptămână, respectiv vineri, sâmbătă și duminică, vor fi începând cu ora 20:00. Tot pe perioada weekendului, agenţii economici vor avea  programul de funcţionare până la ora 18.00, iar sălile de fitnes vor avea activitatea suspendată în localităţile care depăşesc rata incidenţei de 4 la mia de locuitori. Aceste restricţii se vor ridica în aceste localităţi când incidenţa va scădea sub 3,5 la mia de locuitori.


Deasemenea, la incidența de peste 7,5 la mie, aceste măsuri se vor aplica în toate zilele săptămânii, respectiv până la ora 18:00 în toate zilele săptămânii. Revenirea la măsurile iniţiale se va face pentru aceste localităţi când incidenţa scade sub 7 la mia de locuitori.

 

În cazul Aradului, cu o incidență a cazurilor (azi, 25 martie) de 4,75 la mia de locuitori, noile măsuri se vor aplica din acest week-end. 

 

O propunere care sigur îi bucură pe credincioși este aceea că în noaptea de Paște, aceștia să poată participa la slujba de Înviere până la ora 02:00, desigur cu respectarea normelor sanitare: purtarea măștii, respectarea distanței fizice.