Deși astronomic ziua crește, din cauza pandemiei, în România aceasta va fi mai scurtă

Data publicare: Miercuri, 24 Martie, 2021 Total: 628 accesari

Deși astronomic ziua crește, din cauza pandemiei, în România aceasta va fi mai scurtă

Pentru proxima ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență(CNSU), care foarte probabil va avea loc joi, 25 martie, sunt în discuție mai multe propuneri de restricții la nivel national pentru combaterea valului trei al pandemiei de COVID-19.

Potrivit acestora, va fi diferențiere de restricții între cele din weekend și restul săptămânii. Propunerile sunt ca magazinele să fie închise de la ora 16, iar circulația să fie restricționată de la ora 20.00 pentru weekend. Măsurile existente pentru celelalte zile ale săptămânii ar rămâne neschimbate.

Întrebat la o emisiune a postului Digi24,dacă este de acord să fie impuse măsuri suplimentare și eventual o carantină prelungită pe timp de noapte, șeful DSU, Raed Arafat a spus că  astfel de măsuri au demonstrat că au avut succes în alte țări.

„Da. În anumite momente și poate pentru a reduce activitățile neesențiale, da. Vedem țări care au aceste carantine de noapte, care încep de la ora 18 în Franța, de la 21 în alte țări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea care duc la răspândirea virusului”. a afirmat Arafat.

De asemenea, Raed Arafat a respins ideea unei carantine totale de weekend.