Petiție online pentru demiterea primarului Timișoarei, Dominic Fritz

Data publicare: Miercuri, 24 Martie, 2021 Total: 1699 accesari

Petiție online pentru demiterea primarului Timișoarei, Dominic Fritz

O parte dintre timișoreni nu-l mai vor la conducerea Primăriei pe neamțul Dominic Fritz, la mai puțin de un an de la alegerea lui.

Astfel, pe grupurile de Facebook din Timișoara circulă de câteva zile o postare care invită la strângerea de semnături pentru declanșarea unui referendum in vederea demiterii primarului Dominic Fritz.

Motivul ce stă la baza strângerii de semnături ar fi, conform inițiatorilor petiției, nesocotirea de către PRIMAR a intereselor generale ale colectivităţii locale și neexercitarea atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii în pandemie, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului !

Ineditul demers, deși posibil din punct de vedere legal, în realitate poate fi foarte greu de realizat. În primul rând, solicitarea trebuie semnată de 25 % din locuitorii cu drept de vot ai orașului. Urmează ca prefectul să convoace referendumul, care se consider valabil dacă la consultare participă cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

În final, rezultatul referendumului este validat dacă opțiunile valabil exprimate reprezintă cel puțin 25% din cei înscriși pe listele electorale permanente.

Până în prezent primarul Dominic Fritz nu a avut nicio reacție referitoare la acest inedit demers.

https://www.openpetition.eu/ro/petition/online/referendum-demitere-primar-timisoara?confirm=98dce60d96b3d2cd3903f069b75ed0e0&fbclid=IwAR1FH1t6IK_0nqAFSC79cThDmdNFAzMtVNgr5M-aWkEaTbyM8ti5CUC8aas