Bucurie nemăsurată a elevilor. Vacanța de primăvară va dura o lună

Data publicare: Marti, 23 Martie, 2021 Total: 1440 accesari

Bucurie nemăsurată a elevilor. Vacanța de primăvară va dura o lună

Ministrul Educației a precizat că vacanța de primăvară va avea loc în perioada 2 aprilie-4 mai.

 

„Am propus modificări în structura anului şcolar. Propunând o vacanţă de primavără din 2 aprilie – 4 mai, va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice şi ortodoxe. Vacanţa de primăvara va fi prelungită cu trei săptămâni, începând cu 2 aprilie până pe 4 mai. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilităţii”, a declarat ministrul Cîmpeanu, agenției Agerpres.


Durata semestrului al doilea va fi însă prelungită cu două săptămâni, vacanța de vară începând doar la începutul lunii iulie, a mai spus ministrul. El a adăugat însă că extinderea perioadei vacanţei de primăvară are și dezavantaje.


„Bacalaureatul rămâne pe loc, Evaluarea naţională ar urma să se organizeze după Bacalaureat, admiterea în liceu tot după Bacalaureat şi mai avem evaluarea la clasa a II-a, care era programată în luna aprilie - începea pe 20 aprilie - să fie mutată în luna mai. Deci, punând în balanţă avantajele, în primul rând micşorarea mobilităţii, am încercat să găsim soluţia optimă de echilibru pentru a pierde cât mai puţin”, a spus Cîmpeanu.