Echipa de robotică ”Delta Force” a Liceului Național de Informatică Arad s-a calificat la Campionatul National din Rusia

Data publicare: Vineri, 19 Martie, 2021 Total: 1808 accesari

Echipa de robotică ”Delta Force” a Liceului Național de Informatică Arad s-a calificat la Campionatul National din Rusia

Pe toată perioada pandemiei, echipa de robotică Delta Force a Liceului Național de Informatică Arad a muncit la proiectarea,construcția și programarea robotului din noul sezon, First Tech Challenge, cu tema “Ultimate Goal”.

 

Echipa a participat la doua competiții demonstrative “First Tech Challenge Remote Events”, obținând locul 1 la ambele.

 

În urma participării la concursul  ”Remote” din Rusia, arădenii au câștigat premiul Collins Aerospace Innovate Award (acordat pentru designul ingenios și inovativ al robotului)și au fost finaliști pentru premiul Control Award(acordat pentru gândirea inovativa a algoritmilor și folosirea de senzori pentru a creste performanțele robotului).

 

Datorită performanțelor reușite la acest concurs, elevii de la LNI au reușit o frumoasă calificare la Campionatul Național din Rusia, care va avea loc in perioada 23-25 Aprilie in orașul Nizhny Novgorod, unde echipa arădeană speră să se poată deplasa.

 

La aceasta competiție au participat mai multe echipe din România și Rusia dar s-au calificat doar primele cinci ,printre care și Delta Force, fiind singura echipa din vestul țării care a reușit aceasta performanță.

 

Munca copiilor nu se oprește aici, deoarece după fiecare competiție robotul este refăcut pentru ai ridica tot mai mult nivelul și performanța .

 

Membrii echipei sunt: pe partea de Programare – Octavian Dragoș-Botoșan (căpitan) și Robert Feduș, pe partea Tehnică – Armin Raul Munteanu, Dănuț Tol, Robert Rus, Aida Pero, Paul Păcurariu și Borca Silviu, iar pe partea de Marketing – Raul Muntean, Alex Adam Ioniță, Viviana Cojocaru și Narcis Baltag, avându-i ca mentori pe profesorul Feher Florin, Puf Laurentiu și Botoșan Corina.

 

Pe drumul realizării acestor performanțe deosebite, elevii au fost și sunt sprijiniți de directorul LNI Arad, Maria Pașcalău ,de profesori, Fundația Alber, dar și de sponsorul principal Aptiv, căci costul anual al realizării unui robot se ridică la aproximativ 10.000 de euro.