După recalculare, pensionarii vor primi toți banii pierduți prin calculele greșite din vina statului

Data publicare: Vineri, 19 Martie, 2021 Total: 753 accesari

După recalculare, pensionarii vor primi toți banii pierduți prin calculele greșite din vina statului

Pensionarii cărora statul le-a calculat greșit pensiile și au primit astfel, fără vina lor, pensii reduse timp de ani de zile, vor primi înapoi banii cuveniți indiferent că au trecut 1 an, 3 ani sau 15 de ani, pentru că termenul de prescripție va fi eliminat, potrivit unui proiect de lege susținut în Parlament de coaliția de guvernare.

 

În acest moment, pensionarii cărora casele de pensii le-au greșit pensiile primesc înapoi banii doar pentru ultimii 3 ani cât este termenul general de prescripție.

 

Comisia de Muncă a Camerei Deputaților a dat raport favorabil unei propuneri care introduce în Legea pensiilor o excepție de la regula privind termenul general de prescripție pentru recuperarea de către pensionari a sumelor neplătite din vina greșelilor făcute de casele de pensii.

 

În propunere nu se specifică însă ce se întâmplă în cazul în care statul a greșit în favoarea pensionarului.

 

Propunerea legislativă este susținută de coaliția de guvernare dar și de parlamentarii celorlalte formațiuni, astfel că este de așteptat ca proiectul să fie adoptat cu o largă majoritate.

 

Proiectul de lege urmează să intre la vot final în Camera Deputaților, for decizional în acest caz, conform știripesurse.ro.