România nu a greșit. Vaccinul AstraZeneca este sigur și eficient

Data publicare: Joi, 18 Martie, 2021 Total: 1007 accesari

România nu a greșit. Vaccinul AstraZeneca este sigur și eficient

Autoritățile române nu au greșit când au luat hotărârea de a continua procesul de vaccinare cu serul AstraZeneca căci aseară, 18 martie, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că vaccinul Astra Zeneca este sigur, reamintind că beneficiile depășesc riscurile în cazul administrării acestui produs împotriva COVID-19, conform realitatea.net

 

„Este un vaccin sigur. Beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile. Vaccinul nu este asociat cu o creștere a riscului general de evenimente tromboembolice sau cheaguri de sânge”, a anunțat joi seara directorul executiv EMA, Emer Cooke.

 

Dar, „nu putem exclude definitiv o legătură între cheaguri și vaccin”, a menționat Cooke.

 

În același timp, EMA a precizat că va continua să studieze posibile legături între rarele evenimente trombotice și vaccin.

Vaccinarea cu AstraZeneca a fost suspendată la începutul acestei săptămâni în peste 15 țări europene, în timp ce în altele, printre care și România, imunizarea a fost oprită doar în cazul unor anumite loturi. Decizia a fost luată în urma cazurilor de tromboze semnalate în ultima săptămână la mai multe persoane vaccinate cu AstraZeneca.