Destinațiile preferate de români, Turcia, Grecia și Bulgaria, se pregătesc pentru sezonul de vacanțe. Turiștii sunt primiți cu dovada vaccinării!

Data publicare: Miercuri, 17 Martie, 2021 Total: 2080 accesari

Destinațiile preferate de români, Turcia, Grecia și Bulgaria, se pregătesc pentru sezonul de vacanțe. Turiștii sunt primiți cu dovada vaccinării!

Turcia a anunţat, luni, că aşteaptă turişti britanici şi din alte ţări în sezonul estival, precizând că nu va solicita dovadă de vaccinare şi, după 15 aprilie, se va stabili dacă vor mai fi cerute rezultate negative la teste anticoronavirus.

"Îi aşteptăm cu braţele deschise pe turiştii britanici. Colaborăm cu autorităţile britanice pentru a asigura că sunt aplicate procedurile necesare", a declarat Mehmet Ersoy, ministrul turc al Turismului, potrivit postului ITV.

După 15 aprilie, autorităţile turce vor stabili dacă turiştii străini vor mai trebui să prezinte rezultat negativ la teste anti-Covid-19 la frontiera Turciei. "Noi avem proceduri vamale de nivel mondial, care asigură că riscul transmiterii virusului va fi redus în timpul călătoriilor în Turcia", a subliniat Mehmet Ersoy.

 

După cozile interminabile de anul trecut, Grecia face totul să aducă turiştii români în ţară.

Primul pas este controlul la graniţe. Iar dacă totul merge bine, la vară, turiştii români vor trece prin vamă în maxim jumătate de oră. 

Ministrul grec al Turismului, Theocharis, va discuta cu omologul român un acord bilateral pentru a se putea organiza intrarea mai uşoară la graniţe”, a declarat pentru Aleph News, Grigoris Tassios, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor din Halkidiki.

Veştile bune continuă, şi după ce ajungi în staţiune. Hotelierii din Halkidiki vor să deconteze jumătate din testul PCR sau să ofere servicii suplimentare în locul banilor. 

Grecia este adepta pasapoartelor de vaccinare, însă la acest moment, ele nu sunt aprobate la nivelul Uniunii Europene, astfel că există posibilitatea ca persoanele vaccinate care fac dovada imunizării, să fie primate și în Grecia fără alte restricții.

 

Bulgaria se pregăteşte și ea pentru deschiderea sezonului turistic de vară, care începe pe 1 mai. Turiştii vor fi primiţi în staţiunile de pe litoralul bulgăresc dacă sunt fie vaccinaţi împotriva COVID-19, fie prezintă un test PCR negativ.

 

Măştile faciale vor fi, de asemenea, obligatorii în această vară pentru oricine stă în zone comune închise şi trebuie menţinută distanţarea socială, a declarat Ministerul Turismului din Sofia.

Pe plajă, o umbrelă poate fi folosită de cel mult două persoane sau de membrii unei singure familii. De asemenea, se vor aplica numeroase alte reglementări de igienă.

 

Dacă în cazul Bulgariei și Turciei, la acest moment lucrurile sunt destul de clare, cele două țări au anunțat că vor primi turiștii care pot face dovada vaccinării, fără să mai fie nevoiți să stea în carantină sau să efectueze un test PCR, Grecia încă nu a confirmat cert că acceptă o dovadă a vaccinării în schimbul pasaportului de vaccinare, însă probabil că în final, va fi nevoită să facă acest lucru pentru a nu rata al doilea sezon estival la rând din cauza pandemiei.