Dascălii arădeni, unici în România, nu neapărat în sensul bun

Data publicare: Miercuri, 17 Martie, 2021 Total: 1105 accesari

Dascălii arădeni, unici în România, nu neapărat în sensul bun

Invitat în emisiunea “Jurnal de Seară” a jurnalistului Cosmin Prelipceanu de la postul Digi24, ministrul învățământului, Sorin Câmpeanu, a adus mai multe clarificări în legătură cu desfășurarea examenelor și a cursurilor în următoarea perioadă în școlile din România.


Din păcate, Aradul a ieșit din nou în evidență, însă nu în sens pozitiv din păcate, singurii dascăli din țară, mai exact zeci de profesori din Arad au refuzat vaccinarea cu serul AstraZeneca.

 

„În toate celelalte 40 de judeţe plus Bucureşti nu a existat această problemă”, a declarat ministrul Câmpeanu.


Trebuie să precizăm faptul că refuzul unor profesori din Arad a survenit în momentul în care au fost anunțați că s-a schimbat tipul de vaccin cu care urmau să fie imunizați, fiind reprogramați pentru o altă dată.

 

„Campania de vaccinare în centrele dedicate persoanelor din învăţământ s-a făcut pe două categorii de vârstă, sub 55 de ani şi peste 55 de ani. Cei sub 55 de ani au fost vaccinaţi, în marea lor majoritate, cu AstraZeneca, cei peste 55 de ani cu Pfizer. Acesta a fost un lucru ştiut de la bun început. Doar în cazul Aradului a existat această problemă (au refuzat vaccinarea cu AstraZeneca , n.r)”, a mai declarat declarat  Sorin Cîmpeanu, în emisiunea de la Digi24.


”Eu îl cred pe Valeriu Gheorghiţă, nu am competenţe să judec, nu am pregătire medicală. Am posibilitatea să aleg pe cine cred, eu îl cred pe doctorul Valeriu Gheorghiţă. Sunt alţi colegi care nu îl cred”, a mai declarat ministrul Cămpeanu.