Bucureștenii au pornit războiul pentru vaccinare. Forța ”capitaliștilor” a îngenuncheat 9 județe limitrofe

Data publicare: Marti, 16 Martie, 2021 Total: 1089 accesari

Bucureștenii au pornit războiul pentru vaccinare. Forța ”capitaliștilor” a îngenuncheat 9 județe limitrofe

Bucureștenii sunt cetățenii români cei mai dornici pentru a se vaccina.Ei au ocupat toate locurile  din oraș și din 9 județe aflate în apropiere.

Marți la prânz, în București nu mai era niciun loc disponibil la niciun centru și pentru niciun tip de vaccin, conform site-ului vaccin.live, care sistematizează informațiile oficiale de pe platforma guvernamentală https://vaccinare-covid.gov.ro.

În Capitală, la centrele unde se folosește Pfizer erau înscrise pe listele de așteptare circa 56.000 de persoane. Cele două centre unde se folosește Moderna aveau pe lista de așteptare 13.500 de oameni. Centrele unde se livrează vaccinul AstraZeneca aveau, de asemenea, zero locuri disponibile și aproape 30.000 de oameni pe lista de așteptare.

Bucureștenii și-au extins tentaculele în toate județele dinprejur unde s-au epuizat, toate locurile disponibile pentru următoarele  săptămâni. Astfel locuitorii din aceste județe (Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Teleorman, Giurgiu), care n-au fost pe fază  la primele ore de la deschiderea programului de vaccinare generală a populației, vor fi nevoiți să stea o perioadă bună de timp la coadă.