Mii de români intră în țară cu teste false PCR. Personalul DSP și al Poliției de Frontieră copleșit de situație

Data publicare: Luni, 15 Martie, 2021 Total: 2079 accesari

Mii de români intră în țară cu teste false PCR.  Personalul DSP și al Poliției de Frontieră copleșit de situație

Pentru o reducere a perioadei de carantinare de la 14, la 10 zile, mii de români ce se reîntorc în România din țări de pe lista galbenă, preferă să cotizeze cu sume între 30 și 50 de euro pentru un test fals PCR.

O parte a celor care intră în țară prezintă adeverințe false cu rezultate NEGATIVE la infecția la SARS-CoV-2, ale testelor PCR în momentul în care li se face triajul epidemiologic obligatoriu. Aceste adeverințe false sunt “intermediate” chiar de către șoferii autocarelor, în schimbul unor sume de bani.

 

Falsurile au fost  observate de către lucrătorii DSP, în momentul efectuării formalităților de carantinare, dar procedurile greoaie fac ca aceștia să mai închidă ochii. Dar, câteodată pentru a-și merita salariul, personalul de la triaj mai sacrifică câte un român, pe care îl ”predă” Poliției de Frontieră, și cu asta basta.

 

Conform surselor  noastre, cazurile de acest gen se întâmplă frecvent, iar descoperirea lor se bazează doar pe vigilența personalului DSP. Tot din surse am aflat că mulți dintre angajații DSP sunt persoane care de-abia și-au finalizat studiile, astfel că nu e de mirare că unii trec pe la frontieră ca prin brânză.

 

Am încercat să obținem date suplimentare de la purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, subcomisar Andrei Dincă, dar care ”cu drag” ne-a liniștit, afirmând că nu poate da informații unui organ de presă neacreditat la instituția căreia îi poartă vorbele. Serios, domnule bugetar?

 

Oricum ce-am aflat din alte surse este că cetățenii vinovați s-au ales cu dosare penale pentru fals și uz de fals.