Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Din ce ţări intri direct în CARANTINĂ când intri în România

Data publicare: Luni, 15 Martie, 2021 Total: 2093 accesari

Lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Din ce ţări intri direct în CARANTINĂ când intri în România

Comitetului Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Persoanele care vin în România din aceste zone trebuie să stea 14 zile în carantină.

 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, duminică, HOTĂRÂREA nr. 17 din 14.03.2021 privind aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, în contextul pandemiei de COVID-19.

 

HOTĂRÂRE:

Art.1 - Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre.

Art.2 - Anexa la Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, modificată prin Hotărârea nr. 15 din 05.03.2021, se modifică și se înlocuiește cu lista prevăzută în anexa la prezenta hotărâre.

Art.3 - Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora”

 

Pe listă figurează 51 de state sau teritorii.  Cea mai importantă modificare față de precedenta listă este că, după mult timp, Statele Unite nu mai figurează pe listă. De asemenea, Canada, țară unde sunt numeroși emigranți români, rămâne în afara listei.

În schimb, multe dintre statele europene, inclusiv Spania, Italia, Franța, Ungaria, dar și Marea Britanie, unde sunt comunități importante de români, se mențin în „zona galbenă”. În cazul Spaniei CNSU precizează că în ultima săptămână această țară a raportat mai puține cazuri, în urma eliminării unor date duplicate de la începutul pandemiei până în prezent, astfel încât rata de incidență din ultima săptămână nu reflecta situația de fapt.

De asemenea, Republica Moldova rămâne în zona galbenă.

Israelul, Bulgaria, dar și Maldive, ţări preferate în general de turiștii români, rămân și ele pe lista țărilor pentru care se impune carantina.

În schimb, Turcia și Grecia nu figurează în continuare pe lista galbenă, iar Germania a fost scoasă de pe lista “galbenă”.