O nouă legătură rutieră între județele Arad și Timiș

Data publicare: Miercuri, 10 Martie, 2021 Total: 1101 accesari

O nouă legătură rutieră între județele Arad și Timiș

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, anunţă pe Facebook că Aradul va avea o nouă legătură rutieră funcţională cu judeţul Timiş. Asta, în condiţiile în care în judeţul vecin încep lucrările pentru conectarea comunei Gelu  la drumul județean înspre Sânpetru German.

 

„O veste bună pentru arădeni: după ce Consiliul Județean Arad a finalizat lucrările la drumul județean care leagă comuna Sânpetru German de comuna Gelu (jud. Timiș), autoritățile timișene anunță că vor începe lucrările pentru a conecta acest drum la rețeaua de drumuri timișene! Vă reamintim că investiția Consiliului Județean Arad s-a realizat din fonduri europene și a constat în construirea de la zero a acestui drum de legătură. Lucrarea a fost finalizată la sfârșitul anului trecut”, a scris pe Facebook Iustin Cionca.

Ieri, Consiliul Județean Timiș a anunțat semnarea contractului de execuție pentru modernizarea DJ693, proiect ce va asigura o conexiune rapidă și sigură cu șoseaua de mare viteză, pe teritoriul județului Arad.

„Investiția vizează modernizarea drumului ce traversează localitățile Cărpiniș, Biled, Satchinez și Variaș pe o distanță de 30 de km. Aceasta se realizează în colaborare cu județul Arad, care implementează proiectul intitulat «Modernizare DJ 709E, Sânpetru German - limită județ Timiș», asigurându-se astfel continuitatea traseelor reabilitate” – se arată în comunicatul de presă al președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

„Mobilitatea înseamnă dezvoltare”

Consiliul Județean Arad a început această investiție pentru a scurta accesul locuitorilor din zona Felnac, Secusigiu la comunitățile din județul Timiș. „Într-un sens mai larg, așa cum am discutat cu dl. Alin Nica, ne dorim crearea unei bretele rutiere care să faciliteze accesul între vămile Nădlac și Jimbolia pe drumurile județene și scurtând astfel distanța dintre ele. Din punctul meu de vedere, mobilitatea înseamnă dezvoltare, iar Consiliul Județean Arad a realizat patru legături rutiere de bună calitate cu județul Timiș în ultimii ani, unele construite de la zero, altele modernizate!”, a încheiat Cionca.