Demisie și demitere la vârf la Spitalul Județean Arad. Un cavaler și un conferențiar universitar părăsesc posturile de conducere

Data publicare: Marti, 09 Martie, 2021 Total: 5205 accesari

Demisie și demitere la vârf la Spitalul Județean Arad. Un cavaler și un conferențiar universitar părăsesc posturile de conducere

Zi neagră la Spitalul Județean Arad. După cum vă informam într-un articol recent, în urma unei anchete administrative efectuate de Comisia de Disciplină a SCJU Arad, șeful secție COVID din Grădiște a fost demis ca urmare a unor nereguli administrative.

 

Ca urmare a acuzațiilor de malpraxis făcute publice de către pacienta Ana Frunză, în urma anchetei s-a stabilit că au fost încălcate unele prevederi interne și sarcini din fișa de post. Astfel, șeful de secție, conferențiarul universitar, doctorul Gheorghe Nini a fost retrogradat din funcție. Vă reamintim că alte 15 cadre medicale au fost sancționate cu diminuare salariului pe două luni cu 10%, sau o lună cu 5%.

 

Bomba vine însă de la anunțul șefei UPU Arad, dr. Monica Puticiu, care în aceeași zi a anunțat intenția de a demisiona din funcție, din motive personale.

 

Menționăm că Monica Puticiu conduce destinele UPU Arad de 23 de ani, fiind cea care a avut contribuția esențială la înființarea SMURD-ului din Arad.

 

Decorată de președintele Klaus Iohannis cu ordinul ”Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, aflându-se în fața unei încercări personale, doctorul Puticiu a decis să se retragă de la conducerea creației de suflet.