16 cadre medicale sancționate cu diminuarea salariului la Spitalul Județean Arad. Presupus caz de luare de mită anchetat de poliție

Data publicare: Marti, 09 Martie, 2021 Total: 1961 accesari

16 cadre medicale sancționate cu diminuarea salariului la Spitalul Județean Arad. Presupus caz de luare de mită anchetat de poliție

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a prezentat, printr-un comunicat de presă, rezultatele a două anchete, derulate la nivelul instituției.

Comisiile din cadrul spitalului nu au competența să verifice reclamații/sesizări referitoare la acuzații de malpraxis. Astfel Comisia de Disciplină a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a cercetat, din punct de vedere administrativ acuzațiile apărute în spațiul public referitoare la spitalizarea doamnei Ana Frunză.

Comisia de Disciplină a avut în vedere analiza aspectelor administrative legate de acest caz, și s-a stabilit că au fost încălcate unele prevederi interne și sarcini din fișele de post. De activitatea administrativă – completarea documentelor medicale – din cadrul secției răspund medicul șef și asistentul medical șef.

Astfel, conform prevederilor din Codul Muncii, Art. 248 s-au dispus următoarele sancțiuni: medicul șef de secție a fost retrogradat din funcție, asistentul medical care a completat necorespunzător documentele medicale a fost sancționat, conform legislației în vigoare, cu diminuarea salariului de bază cu 10% pentru două luni de zile, iar alte 14 cadre medicale – asistenți medicali care au fost de serviciu pe perioada internării pacientei au fost sancționate cu diminuarea salariului de bază cu 5% pe o perioadă de o lună de zile.

În ceea ce privește situația reclamată în spațiul public referitoare la pacienta Bar prin care un angajat al spitalului este acuzat de luare de mită vă aducem la cunoștință faptul că am depus plângere penală la Inspectoratul Județean de Poliție Arad pentru a cerceta acest caz și pentru tragerea la răspundere a persoanei/persoanelor vinovată/e.

În acest caz, comisia de anchetă a stabilit circuitul pacientei de la prezentarea în Unitatea Primire Urgențe și până la transferul pe terapie intensivă, a verificat locurile disponibile la acea dată pe secțiile de terapie intensivă precum și modul în care s-a derulat transferul.

Pacienta a ajuns în Unitatea Primire Urgențe pe data de 14.11.2020 ora 14.00 și a fost transferată în dimineața de 15.11.2020 ora 3.50. În garda din terapie intensivă din 14 spre 15 noiembrie s-au internat șapte pacienți, în funcție de eliberarea locurilor.

Internarea s-a realizat în ordinea cronologică a solicitărilor primite din urgențe.

În cazul în care un angajat al spitalului a profitat de situație și a solicitat bani aparținătorilor, ne dorim ca poliția să îl depisteze și să îl pedepsească conform legii. Asemenea practici sunt de neacceptat în această instituție și dacă acestea există trebuie stopate de urgență!

Dacă pe viitor vor fi pacienți sau aparținători cărora li se pretind sume de bani pentru a trata/interna /îngriji pacientul îi rugăm și le solicităm să ne comunice de îndată acest fapt pentru a putea pedepsi persoanele care se fac vinovate.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad