Genocid la Macea. Peste 20.000 de porci riscă să ajungă scrum. Directorul DSV Arad nu este de găsit

Data publicare: Sambata, 06 Martie, 2021 Total: 3186 accesari

Genocid la Macea. Peste 20.000 de porci riscă să ajungă scrum. Directorul DSV Arad nu este de găsit

Pe pagina de facebook ”Sens & Contrasens cu Andreea și Tudor” a apărut următoarea informare:

”Pesta porcină africană într-una dintre fermele importante din vestul țării, în ferma lui Dimitrie Muscă, cea localizată la Macea! Fermierul acuză o mână criminală întrucât în zonă nu au mai fost focare de pestă în ultima vreme. Dimitrie Muscă spune că are de sacrificat în următoarele zile peste 21 de mii de capete. Pierderea este estimată la 10 milioane de lei plus 500 de mii de euro costuri de incinerare. Dimitrie Muscă speră să primească despăgubiri pentru porcii sacrificați. Cum bine știm în fermele lui Dimitrie Muscă măsurile de biosecuritate sunt bine implementate. O anchetă a DSV și Poliție va verifica circumstanțele infectării colectivului de animale.

Nu mai devreme de azi ANSVSA anunța că "în data de 04.03.2021 sunt active un număr de 428 de focare PPA, din care 6 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații comerciale, fiind afectate un număr de 94.299 porcine."

 Dacă știrea se confirmă, situația este de-a dreptul tragică pentru suinele lui  Muscă.

 Am încercat să luăm legătura cu directorul Direcției de Sănătate Veterinară Arad, Marcel Roșu, pentru precizări dar, din păcate, acesta nu a răspuns nici la telefon nici la mesajul lăsat.

 

 Vă vom ține la curent, imediat ce vom obține informații noi