Zeci de politicieni au fost uciși. Autoritățile fac eforturi deosebite pentru limitarea masacrului

Data publicare: Sambata, 06 Martie, 2021 Total: 10110 accesari

Zeci de politicieni au fost uciși. Autoritățile fac eforturi deosebite pentru limitarea masacrului

Din fericire, fenomenul nu are loc în România, ci în Mexic. Înainte de alegerile generale și regionale ce vor avea loc în luna iunie, patria lui Chihuahua este zguduită de un val de asasinate comise împotriva politicienilor, în special a candidaților la alegeri.

 

Conform agenției AFP, ministru mexican al securității, Rosa Icela Rodriguez a declarat că ”crima organizată încearcă să influențeze cursul acestor alegeri”, precizând că în ultimele luni au avut loc 64 de crime, din care majoritatea asupra unor candidați la alegeri.

 

Ultimul asasinat a avut loc joi, 4 martie, a cărui victimă este un fost primar care candida din nou la alegeri. Acesta, candidat la primărie în municipalitatea ”LA PERLA”, a fost ucis de oameni înarmați în timp ce se deplasa cu autovehiculul său împreună cu soția.

 

În ultimii 15 ani, moment în care guvernul a declanșat o ofensivă împotriva traficului de droguri, în Mexic s-au înregistrat peste 300.000 de mii de decese violente. Dealtfel, la ultima campanie electorală din 2018 au fost asasinați 153 de oameni polittici, 90% dintre crime rămânând nepedepsite.



Sursă foto: romanialibera.ro
(Foto) imagine cu rol ilustrativ