Tóth Csaba a fost numit în funcția de prefect al județului Arad

Data publicare: Miercuri, 03 Martie, 2021 Total: 1060 accesari

Tóth Csaba a fost numit în funcția de prefect al județului Arad

Guvernul a avut pe ordinea de zi a ședinței de miercuri proiecte de hotărâri privind numirea de prefecți și subprefecți. UDMR anunță că Executivul a aprobat deja numirea a patru prefecți propuși de acest partid.

 

Juristul Tóth Csaba a fost numit astăzi de Guvern în funcția de prefect al județului Arad. În vârstă de 43 de ani, a fost propus de către UDMR pentru a ocupa această funcție.

 

Acesta va lua locului actualului prefect, Gheorghe Stoian, care ocupă funcția din decembrie 2019. În perioada următoare, guvernul va numi în toate județele atât prefecții cât și subprefecții.

„La data de 4 martie 2021 încetează exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Arad de către domnul Stoian Gheorghe. Domnul Stoian Gheorghe predă lucrările și bunurile care i-au fost încredințate în vederea exercitării atribuțiilor de serviciu în termen de 3 zile de la data prevăzută”, se arată în hotărârea adoptată de Guvern.

 

La Arad, posturile de subprefecți vor fi ocupate de reprezentanții partidelor PNL și USR, propunerea din partea PNL este Doru Sinaci, actualul director al Bibliotecii Județene Arad, iar din partea USR, propunerea era Vasile Valer Cătană, actual consilier județean, o propunere controversată având în vedere că acesta a ocupat o funcție de copnducere a filialei județene a PSD Arad.