„One (Wo)Man Show” – un exercițiu de sinceritate... cu și de Zoltan Lovas

Data publicare: Miercuri, 03 Martie, 2021 Total: 1873 accesari

„One (Wo)Man Show” – un exercițiu de sinceritate... cu și de Zoltan Lovas

La fix un an de la aniversarea celui mai longeviv spectacol al carierei sale, actorul Zoltan Lovas le pregătește arădenilor o întâlnire absolut specială, o întâlnire cu... viața lui: cu cei 50 de ani din buletin, cei 25 de ani de scenă și cele 100 de roluri pe care le are la activ. Proiectul „One (Wo)Man Show” cu și de Zoltan Lovas va ajunge în fața publicului în prima duminică a lunii martie.

 

Ideea unei astfel de întâmplări era în mintea mea de ceva vreme. În anul 2020, un an atipic și antipatic pentru noi toți, am avut mult mai mult timp pentru mine. Pot spune că am  fost foarte preocupat de mine însumi în toată perioada asta. Momentele de introspecție de care am avut parte m-au făcut să (re)descopăr lucruri, senzații, emoții, amintiri, întâmplări care merită să fie dăruite. Am simțit nevoia să le... împachetez într-un spectacol. Ce a ieșit? Un exercițiu de sinceritate absolută. Îmi pun sufletul pe tavă în fața voastră, să știți. declară Zoltan Lovas

 

Zoltan Lovas și-a structurat spectacolul în patru părți dinstincte: istorii din studenție, morțile pe care le-a trăit pe scenă, rolurile în care și-a arătat trupul gol în fața publicului și travestiurile pe care le-a jucat de-a lungul timpului.

 

Scenariul l-am scris împreună cu Nicu Brânzeu. Am ales să construiesc însă acest spectacol fără regizor. A fost un consum emoțional extraodinar. Sunt povești, frânturi de amintiri și senzații foarte personale. Pot spune că am revenit... la mine însumi. E viața mea. Nu poate să o regizeze nimeni. Îmi place să cred că ce a ieșit nu are nimic melodramatic și că publicul va simți bucuria cu care joc și... dăruiesc.”

 

Dacă ar fi să pună în balanță zâmbetele și lacrimile de care vor avea parte cei care vor alege să vadă acest spectacol, Zoli Lovas și-ar dori ca balanța să stea în echilibru.

 

Care e proporția de lacrimi și zâmbete? Îmi place să cred că 50%-50%. Știu că lumea vrea să râdă, dar mai știu că și lacrimile ne fac bine din când în când. Am legat poveștile în așa fel încât sunt momente în care se va râde și plânge în același timp. Așa... ca-n viață.”

 

Premiera spectacolului „One (Wo)Man Show” este programată duminică, 7 martie, de la ora 19.00, pe scena mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad. Echipa artistică a noului proiect este completată de Irina Chirilă (decor), Lucian Moga (light design) și Laurian Popa (design afiș). Spectacolul este realizat cu sprijinul Mix Studio.