Paștele cailor tinde să devină tradiție la români. Iminentul val trei al pandemiei va ține oamenii acasă de sărbătorile pascale

Data publicare: Luni, 01 Martie, 2021 Total: 1495 accesari

Paștele cailor tinde să devină tradiție la români. Iminentul val trei al pandemiei va ține oamenii acasă de sărbătorile pascale

Paștele cailor chiar există. Acesta provine din Transilvania și este sărbătorit în zilele când Paștele Ortodox, coincide cu cel Catolic. Explicația este că în vechime, atunci când Paștele Ortodox, nu coincidea cu cel Catolic, țăranii de credință ortodoxă împrumutau caii de la țăranii de credință catolică și invers. Atunci când cele două sărbători coincideau, caii se odihneau, și era Paștele Cailor.

 

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara ne anunță că,  din păcate, nici în acest an nu vom putea face Paștele pe care ni-l dorim.

 

”Dacă nu vom respecta regulile de prevenție și, foarte important, dacă se va refuza vaccinarea, Paștele ar putea fi compromis...Dacă lucrurile merg așa, mă refer la creșterea infectărilor, mă tem că nu vom avea Sărbătorile pe care ni le dorim”, a spus Virgil Musta.

 

Scepticii cred că românii vor sărbători din nou în mod tradițional sărbătorile pascale doar odată cu Paștele Cailor, adică în 2025, când Paștele Ortodox va coincide cu cel Catolic.