Un suflet nou n-a mai aşteptat maternitatea, s-a născut pe DN7 într-o autospecială SMURD

Data publicare: Duminica, 28 Februarie, 2021 Total: 1465 accesari

Un suflet nou n-a mai aşteptat maternitatea, s-a născut pe DN7 într-o autospecială SMURD

S-a născut pe DN 7, la ora 17.40 de minute în autospeciala SMURD a Punctului de lucru Nădlac din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad, are 3200 de grame, se numește Alexandra Mirela și le datorează viața celor 3 paramedicii.

 

Plt maj Macovei Florin, comandant de echipaj

Sg.maj Krajcsik Kristian Ivan

Sg.maj Paulik Alin

 

Intervetia a început în Nădlac și nu părea foarte complicată, un transport la spitalul matern.

Pe drumul spre Arad inainte de localitatea Pecica lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru cei trei paramedici.Femeia acuza dureri puternice împreună cu contractii aproximativ din 3 in 3 minute.

 

Autospeciala a fost oprită, Maco a cerut imediat sprijin dispeceratului o ambulanța cu medic sau măcar asistent dar până atunci împreuna cu ceilalți doi salvatori s-au pregătit pentru a asista nașterea.

 

După câteva minute copilul a fost adus pe lume dar ...  cordonul oblilical înfășurat după gât, copilul avea culoare cianotică.

 

Maco, salvator cu experiența, pompier si paramedic nu și-a pierdut cumpătul, a.luat cele mai bune decizii, a aplicat tot ce a învățat și ce a văzut la medicii cu care a lucrat pe SMURD Terapie Intensiva Mobila iar dupa ce i-a  eliberat cordonul ombilical, l-a aspirat putin, curățat si invelit la pus lângă mamă

 

“A fost cea mai intensă senzatie oe care am trăit-o in cei 15 ani de intervenție,bineînțeles m-au ajutat si colegi și am luat cele mai bune decizii”